Andere occasion? Bespaar op autokosten

We merken allemaal de gevolgen van de huidige crisis. Hoewel de media ons doen geloven dat er weer enigszins licht is in de donkere tunnel, valt dit voor veel branches nog steeds nauwelijks waar te nemen. Alleen al de autobranche heeft onnoemelijk te lijden onder deze crisis. Men blijft nl. steeds langer in de eigen, oude auto rijden. Hierdoor gaan er relatief veel minder auto’s naar autosloperijen, en stagneert de verkoop van tweedehands auto’s & die van nieuwe auto’s. Zo zijn er al diverse grote autodealers over de kop gegaan. Maar ook andere branches merken de gevolgen van de “hand-op-de-knip” tendens. Zo lijdt de kledingbranche behoorlijk hieronder en begint de uitverkoop vaak al enkele maanden na aanvang van de nieuwe collectie.

Besparen op de auto

Maar ook de consument zelf merkt de crisis. Een lease auto ‘krijgen’ van ‘de zaak’ is veel minder aan de orde dan eind jaren 90 en begin jaren ‘o0. Bonussen slinken, meer ontslagen vallen; men moet gewoon weg zuiniger aan doen. Besparen wat er te besparen valt.

Ook binnen onze autohandel merken wij het verschil met enkele jaren geleden. Men wikt en weegt, wat wij volkomen kunnen begrijpen. Wij trachten ons steentje bij te dragen aan het besparen op kosten van de auto. Zo ontvangt men gratis het eerste half jaar na aankoop van een tweedehands auto bij ons bedrijf ‘nazorg’. Zou er onverhoopt iets mankeren aan de auto, dan kan men altijd even vrijblijvend bij ons langskomen, waarna wij gratis de auto nalopen en eventuele kleine mankementen verhelpen. Als familiebedrijf zijn dergelijke services volstrekt normaal voor ons.

Wegenbelasting & autoverzekering

Daarnaast denken wij altijd met de klant mee over de vaste lasten van de auto. Heeft de klant wel echt een diesel auto nodig? Want aan wegenbelasting kunnen de kosten aardig oplopen. Natuurlijk kan de gemiddelde klant zelf wel beoordelen of een diesel auto handig is of niet, maar er zijn altijd klanten die zich hier eigenlijk niet mee bezig houden.

Daarbij valt er ook nog te besparen op kosten voor de autoverzekering. In veel gevallen hoeft men alleen maar even een klein onderzoekje te houden op de site Autoverzekeringen vergelijken, waarna de voordeligste autoverzekeringen tevoorschijn komen. Ook hiermee kunnen honderden euro’s per jaar bespaart blijven.