Auto zelf verkopen of naar de dealer?

Over het algemeen denkt men het verstandigste er aan te doen door zelf de eigen auto te verkopen op websites als Marktplaats.nl, maar is dit ook wel zo? Lees hier meer.

Zelf een auto verkopen

Wat zijn de voor- en nadelen van zelf een auto verkopen op websites als die van Marktplaats.nl? Je zult als verkoper een langere adem moeten bezitten om de verkoop rond te krijgen. Verwacht biedingen, waarop uiteindelijk niet meer gereageerd wordt, of zeer lage biedingen. Men zal proberen de auto negatief te beoordelen om op deze wijze de prijs naar beneden te drukken. Anderzijds heb je zelf het verkoopproces in handen en kun je vaak meer geld vragen op verkoopwebsites. Kort samengevat kun je rekenen op de nodige rompslomp, maar ontvang je vaak toch net even iets meer geld voor je auto. Heb je er geen bezwaar tegen vreemd volk over de vloer, en heb je de tijd om je auto te verkopen, dan kunnen dergelijke sites uitkomst bieden.

De auto verkopen aan de dealer

Je auto is doorgaans veel sneller verkocht aan een auto inkoopbedrijf. Binnen slechts één dag kun je jouw auto verkocht hebben. Ook bedrijfswagens worden doorgaans sneller verkocht aan een auto inkoopbedrijf. Zij kunnen op professionele wijze autoreclame verwijderen en de bedrijfswagen weer doorverkopen. Een bedrijfswagen met autoreclame verkoopt nu eenmaal een stuk lastiger. Daarnaast kun je gebruik maken van het comfort dat je jouw oudere wagen kunt inruilen bij de dealer. Gemak dient de mens dus. Het is overigens lang niet altijd het geval dat je minder geld bij een auto inkoopbedrijf ontvangt. Een bezoek op internet leert je al snel de uitgebreide mogelijkheden.