Een nieuwe auto aanschaffen

Is je Volkswagen niet door de APK gekomen? Wil je je oudere Volkswagen verruilen voor een nieuw model? Of wil je je eerste Volkswagen aanschaffen? Maar heb je niet het hele bedrag momenteel op je rekening staan? Je kunt ook een autolening afsluiten als je een auto wilt kopen! Een autolening is een geschikte en veilige manier om de auto mee te financieren.

Autolening: wat is dat?

Een autolening is een lening waarbij je een vast bedrag leent en dit bedrag in maandelijkse termijnen terug betaald. Je koopt als het ware een auto op afbetaling. Voordat je het geld ontvangt, kies je het geleende bedrag uit. Vervolgens wordt de looptijd berekend. Dit staat allemaal vast en wordt vooraf vastgesteld. Je ontvangt het bedrag wat je wilt lenen in één keer op je rekening. Het is niet mogelijk om tussentijds nog meer geld te lenen. De hoogte van je lening blijft gedurende de looptijd hetzelfde. Ook kun je het bedrag niet eerder aflossen: je moet je aan het aantal termijnen houden.

Kosten van een autolening

Geld lenen kost bij alle instellingen geld. Je betaalt voor het lenen van geld extra kosten. Dit wordt gezien als rente. Over het geleende bedrag betaal je elke maand rente. Als de rente bijvoorbeeld 4,6% is, je leent 18.600 euro en wilt dit in 60 maanden terug betalen. Je betaalt in totaal bij dit bedrag 2.256,39 euro rente. Het bedrag wordt vervolgens bij het geleende bedrag opgeteld en dan is je totale schuld 20.856,39 euro. Je moet dus meer geld terug betalen dan je had geleend. Het rentepercentage is afhankelijk van het bedrag dat je leent en de looptijd van de lening. Bij sommige instellingen betaal je ook nog administratiekosten of kredietprovisie. Omdat het rentepercentage per instelling verschilt, is het verstandig om de instellingen te gaan vergelijken. Zo weet je zeker dat je de goedkoopste autolening hebt.

Een simpel alternatief: kies voor private lease

In tegenstelling tot een gewone autolening is er een heel simpel alternatief: private lease. Deze nieuwe manier van autofinanciering heeft in de loop der tijd steeds meer aan terrein gewonnen. Veel consumenten omarmen het concept van privé lease vanwege de helderheid die het biedt. Zo heb je niet te maken met rente en maandelijkse aflossing. Je maandtarief wordt bepaald aan de hand van een drietal zaken. De eerste is de looptijd, ofwel de duur van het contract. In de meeste gevallen is dit tussen de 12 en 60 maanden. Ook dient er een maandelijkse kilometrage te worden gekozen. Het is verstandig om dit ruim te kiezen, aangezien je als je over je limit bent per kilometer gaat betalen.
Met het particulier leasen van een auto heb je geen omkijken meer naar wegenbelasting, verzekering, onderhoud et cetera. Alles zit bij de prijs in, behalve één ding: de brandstof. Wees wel op de hoogte van het feit dat deze vorm van financiering, net als de meeste financieringsvormen, geregistreerd wordt als persoonlijke lening. Hierdoor kun je voor een lagere geldlening in aanmerking komen. Tenslotte is het raadzaam om via een site als privateleaseaanbieders.nl verschillende aanbieders met elkaar vergelijkt. De maandtarieven kunnen namelijk per leasemaatschappij flink verschillen. Een Fiat 500 kan bijvoorbeeld voordeliger zijn bij de ene aanbieder zonder dat je dat wist. Dat is zonde aangezien je over de gehele looptijd op die manier honderden euro’s kunt besparen.

Let op: geld lenen kost geld. Dit artikel is een advertentie. Geld lenen bij de geldverstrekker uit dit artikel doet u geheel op eigen risico en verantwoording. Lees eerst de financiële bijsluiter voordat u geld leent.

Meer: Online auto kopen