Elektrische Volkswagen Golf

Volkswagen was weliswaar één van de laatste grote merken die zich ging specialiseren op het gebied van elektrische auto’s, maar is tegenwoordig bezig aan een grote inhaalrace. Met drie automodellen is Volkswagen inmiddels een serieuze speler. Vandaag kijken we wat beter naar de Volkswagen Golf, een populaire auto onder de jeugd en als tweede auto voor gezinnen, maar heeft de elektrische Volkswagen Golf ook toekomst? Dat is de vraag die vandaag gesteld zal gaan worden.

Populaire auto

Al jaren wordt de Volkswagen Golf gereden door verschillende groepen in de samenleving. Toch is het duidelijk merkbaar dat elektrische auto’s niet altijd gereden worden door alle weggebruikers. Elektrische auto’s blijken vooral populair onder de groep mannen van 35 tot 50 jaar. Deze professionals rijden vaak een auto van de zaak en met een elektrische auto hebben zij het voordeel van een lage bijtelling. Daarmee lijkt de Volkswagen Golf ook vooral toekomst te hebben in de groep van de professionals. Bedrijven die een lease auto beschikbaar stellen voor hun personeel.

Bijbehorende laadkabels

Nog steeds is er niet één passende laadkabel voor iedere auto. Daarom is het belangrijk om rekening te houden met de mogelijkheden van deze elektrische auto. De stekker moet allereerst passen, maar het is ook fijn om zo snel mogelijk op te kunnen laden. Dit kan met een Volkswagen Golf het beste met een fase 1 laadkabel met een type 2 stekker aan de autozijde. Op die manier kunt u snel uw Volkswagen Golf opladen en weer 170 kilometer rijden. Dit is namelijk de actieradius van de Volkswagen E-Golf. Verder staat de Volkswagen E-Golf bekend om haar comfort en biedt de auto 115 pk vermogen. In vergelijking met diesel en benzine auto’s leveren elektrische auto’s altijd direct hun volledige vermogen. Dit merk je bij het optrekken van de auto; je kunt sneller weg zijn!

Tip: laadpaal bij huis