Het controleren van de tellerstand

Wilt u een andere auto kopen? Dan is het goed om de kilometerstand te controleren. De tellerstand van de auto kunt u prima controleren. Dit doen meer mensen bij gebruikte auto’s. Het is aan te raden dat u zelf de km stand gaat controleren, waarom? Omdat er toch wel eens fraude mee wordt gepleegd. Voorheen werd er vaak gedacht dat het alleen met bedrijfswagens gebeurde, maar ook met personenauto’s kan dat voorkomen.

NAP Check

Iedereen kan een NAP check doen, dit is een tellerstand controle programma van de Nationale Auto Pas, afgekort NAP. De autostanden kunnen nu gecontroleerd worden door bedrijven en particulieren. Dit kan een duidelijk beeld geven aan u of u de auto wel of niet wilt kopen. Sommige mensen kunnen de kilometerteller terugdraaien, u kunt controleren of dat is gebeurd bij de auto die u heeft of wilt kopen aan de hand van de NAP Check

RDW tellerrapport

Een RDW tellerrapport kan op worden gevraagd via de site rdwtellerrapport.nl. Dit geeft u een beeld van de huidige km stand en dan ziet u ook of dat er fraude is gepleegd of niet. Bij sommige auto’s waarbij wel fraude is gepleegd met de km stand, merkt u dat op. Het lijkt soms te mooi om waar te zijn een vrij nieuwe auto met een lage km stand. Controleert u het daarom voordat u een auto gaat kopen, want het kan eenvoudig gecontroleerd worden. Zorg er zelf voor dat u niet benadeeld wordt door deze controle uit te voeren.

Goedkoop onderhoud voor mijn nieuwe auto? Is dat mogelijk?

U heeft, nadat u de kilometerstand heeft gecontroleerd, een nieuwe auto aangeschaft? Gefeliciteerd! Echter, zit u niet te wachten op hoge kosten voor auto onderhoud. Dit hoeft ook niet, want bij een doe-het-zelf-garage als Philip+ kunt u gemakkelijk zelf onderhoud aan uw auto uitvoeren. Het concept van een doe het zelf garage is heel simpel. Via de website reserveert u een van de hefbruggen en eventueel een gereedschapswagen. Dit is al mogelijk vanaf € 10 per uur. De aanwezige experts kunnen bovendien hulp en tips geven op ieder moment. Doordat de medewerkers bij autogarage Philip+ gecertificeerd keurmeester zijn, zijn zij bevoegd om apk keuringen uit te voeren. De prijzen verschillen, afhankelijk van de brandstofsoort van de auto. Een benzineauto apk laten keuren kost € 19 en een dieselauto van apk laten voorzien kost € 39. Echter, kunt u nog voordeliger uit zijn door de apk te combineren met een grote of klein beurt. Op deze manier is de apk helemaal gratis! Een losse beurt laten uitvoeren is ook mogelijk vanaf € 60. Tenslotte kunnen onze medewerkers alle soorten (complexe) reparaties uitvoeren. Van een kapotte snaar tot een lekke uitlaat; niets is te gek. Neem voor een prijsspecificatie contact op met Philip+ in Schiedam. Zo bent u voordelig uit!

Lees hier meer over: vrachtwagen verzekeren