RDW Voertuiggegevens achterhalen bij de RDW

Bij het kopen van een auto spelen RDW voertuiggegevens een belangrijke rol. Een occasion kopen is hetzelfde als een tweedehands auto kopen. Hoewel een auto er van de buitenkant soms perfect uitziet kan deze toch in hele andere conditie zijn. Opvragen van RDW voertuiggegevens is de manier om achtergrond informatie van een tweedehands auto te achterhalen. Dit kunt u doen doormiddel van het kenteken natrekken in de RDW voertuiggegevens database. Uiteraard is het ook verstandig de bonnen en onderhoudsgeschiedenis te controleren. Neem ook contact op met de dealer om te vragen hoe de staat van de auto is. Het doen van een kentekencheck is een absolute aanrader om achtergrond informatie van een auto te achterhalen. De auto door een monteur laten nakijken is ook aan te bevelen.

Hoe kunt u RDW voertuiggegevens controleren?

U kunt een kenteken natrekken voor RDW voertuiggegevens op kentekencheck.me. Dit is een website die kenteken informatie van onder andere de Rijksdienst Wegverkeer voor particuliere beschikbaar stelt. U komt enorm veel te weten over een auto en u kunt hierdoor achterhalen of het een potentieel goede auto betreft. Ook geven zij veel auto aankoop informatie en tips. Lees dus ook meer over het kopen en inspecteren van een auto op deze site. Deze informatie is gratis beschikbaar en enorm nuttig.

RDW kenteken register

In Nederland moet iedere auto of ander motorrijtuig voorzien zijn van een geldig RDW kenteken. Deze kentekens worden verbonden aan een voertuig en staan geregistreerd in de RDW database. Zo weet men precies welke auto er nog op de weg rondrijd en wie de eigenaar hiervan is. Ook kunnen ze zien of de auto voorzien is van een geldige APK en WA verzekering. Beiden verplicht in Nederland. De politie kan deze gegevens inzien en auto’s hierop controleren. Zoals eerder gezegd kunt ook u online veel van deze informatie opvragen. Echter, de kenteken check RDW geeft niet meer informatie dan wettelijk is toegestaan. Informatie over de eigenaar zelf wordt dus nooit verstrekt en is ook voor de aanbieders niet opvraagbaar. Dit kan enkel door overheid en garage worden gecontroleerd.

Ieder in Nederland geregistreerd motorvoertuig heeft een RDW kenteken. De RDW houdt alles bij en u kunt dan ook in hun database informatie opvragen. Door een gecombineerde check te doen bij diverse aanbieders van auto kenteken gebonden informatie kunt u een goede inschatting maken van wat een auto waard is en of het een potentieel goede koop is. Check ook of een auto zuinig is en bereken uw autobelasting met de kentekencheck RDW service. Betalen kan per sms, gemakkelijk en snel heeft u dan uw auto gegevens in een voertuigrapport in huis. Handig voor bij de aankoop of verkoop van een auto. De APK van een auto moet elk jaar vernieuwd worden, dit is gedaan om de verkeersveiligheid te vergroten. De RDW laat u vooraf schriftelijk weten wanneer de auto op keuring moet. Wilt u een auto kopen van een auto inkoopbedrijf bijvoorbeeld, dan kunt u op basis van RDW voertuiggegevens inzien wanneer de auto opnieuw APK gekeurd moet worden.