Tips tweedehands auto kopen

De belangrijkste voordelen van het kopen van een tweedehands auto is natuurlijk de lagere aankoopprijs, en lagere verzekeringskosten, want wie neemt nu bijvoorbeeld een ‘all risk’ verzekering op een oude tweedehands auto. Daarentegen zijn de voornaamste nadelen van het kopen van een tweedehands auto, dat de auto gebruikt is, niet nieuw – dus over het algemeen geen garantie. De tweedehands auto kan met een beetje pech een hoop kosten met zich meebrengen, vooral wanneer er nogal wat “verborgen gebreken” zijn, waar je bij één testrit niet gelijk achter komt.

 

Tips tweedehands auto kopen

 

Om het risico te verminderen wanneer u een gebruikte auto koopt, zijn er een aantal voorzorgsmaatregelen die u kunt nemen tijdens het oriënteren voor een aankoop van een tweedehands auto. Kortom, waar dient u op te letten? Als autosloperij geven wij u graag wat tips mee.

  • Neem iemand mee tijdens het maken van een testrit. De ander kan bijvoorbeeld buiten blijven staan en opletten of er geen ernstige rookontwikkeling uit de uitlaat komt (dit is een slecht teken).

 

  • Controleer vooraf of het model of type auto welke u wilt kopen, bijzonder klachten met zich meebracht in het verleden. Zo zijn er bepaalde auto’s welke continu dezelfde mankementen opleveren. Denk hierbij aan Opel, welke bekend stond om zijn roestvorming, of sommige Franse automerken waarbij computer problemen en daardoor startproblemen voorkomen. U zoekt dit eenvoudig uit via Google bijvoorbeeld. Zoek dan op ‘problemen “automerk/ type”.

 

  • Vraag naar het onderhoudsboekje van de tweedehandsauto: Als deze beschikbaar is, is dit meestal een gunstig teken dat de auto goed onderhouden werd, en misschien nog belangrijker, het bewijs (indien de gegevens volledig zijn) dat er geen ongewone reparaties of problemen waren voorgekomen. Als er geen onderhoudsboekje van de auto beschikbaar is, kunt u al wat voorzichtiger zijn met de aankoop. Het betekent niet noodzakelijkerwijs dat de tweedehands auto is een slechte auto is, maar u kunt zich terecht afvragen waarom de verkoper niet zo’n sterk bewijs van goed onderhoud zou willen/of kunnen aantonen. In een dergelijk geval is het extra belangrijk om een monteur die u vertrouwt, de auto te laten keuren.

 

  • Zijn er twijfels? Laat de auto ANWB keuren voordat u tot koop overgaat. Zij kunnen u een redelijk goed verslag uitbrengen.

 

  • Onderzoek of u roestvorming waarneemt op en onder de auto (laat desnoods de auto even op de brug rijden, zodat u een kijkje kunt nemen). Want op ernstige roestvorming wordt de auto zonder meer afgekeurd tijdens de APK keuring.

 

  • Controleer de motor. Neem een kijkje onder de motorkap. Wat is de staat van de motor? Ziet deze er schoon uit? Dit is al een belangrijke indicator. Een doorgaans goede motor ziet er schoon en verzorgd uit, ongeacht de leeftijd van de auto! Zo verkochten wij onlangs een Mercedes Benz van ruim 15 jaar oud, met maar 78.000 km op de teller. De motor was brandschoon. Dit is wat u mag verwachten van een goede auto en goede motor.

 

  • Kilometerstand. Deze kunt u opvragen aan de hand van het kenteken. Neem contact met ons op wanneer u meer informatie wilt hierover. Wij bieden ook een ruim assortiment tweedehands auto’s te koop aan!

 

  • Interieur. Komt het interieur van de tweedehands auto overeen met de kilometerstand? Het mag merkwaardig heten wanneer het auto interieur smoezelig is en ernstig versleten is bij een kilometerstand van nog geen 100.000 km.

 

  • U wilt zonder meer niet te veel betalen voor uw autoverzekering. Het vinden van een goedkope autoverzekering met goede voorwaarden kan erg lastig zijn. Als tip kunt u op deze site kijken, het vergelijken van diverse partijen is daar gemakkelijk. Zo kunt u een informatieve keuze maken tegen scherpe premies.

Stuk voor stuk belangrijke zaken om op te letten bij de aankoop van een tweedehands auto.

Direct tweedehands auto’s bezichtigen? Bezoek Occasions online!

Meer informatie?

 

BEL 0657 18 27 92

 

Onze showroom nabij Amsterdam is 6 dagen per week geopend, van 08.30u tot 19.00u

Meer: Sloopauto verkopen – Besparen op autoverzekering