Tweedehands auto kopen in Duitsland is mega populair, 5 dingen waar je op moet letten!

In 2017 is het aantal auto’s dat geïmporteerd is in Nederland gigantisch gestegen. Ruim 9 op de 10 geïmporteerde auto’s komt uit Duitsland.
 
Dit komt voornamelijk vanwege het gigantische prijsverschil tussen Nederlandse en Duitse auto’s. Je kunt in veel gevallen beter een auto in Duitsland kopen en deze zelf importeren. Dit scheelt je vaak een paar duizend euro.
 
  • Niet alle Duitse auto’s zijn betrouwbaar, controleer goed wat je koopt!
 
Sommigen zeggen dat alle Duitse auto’s betrouwbaar zijn. Dit is zeker niet waar, ook in Duitsland zijn er onbetrouwbare autohandelaren actief die ex-schadeauto’s verkopen en kilometerstanden terugdraaien! Het is daarom erg belangrijk om goed je huiswerk te doen voordat je een auto in Duitsland koopt. Als je de auto eenmaal gekocht hebt, en je komt er later achter dat er zaken niet kloppen, dan zit je met een groot probleem wat moeilijk weer op te lossen is.
 
  • Onderhandel ALTIJD over de prijs in Duitsland
 
Tenzij je graag teveel betaalt natuurlijk. Onthoud altijd dat de prijs in Duitsland altijd onderhandelbaar is! Het komt nagenoeg nooit voor dat een prijs niet onderhandelbaar is.
 
Dit komt voornamelijk door het gigantisch grote aanbod van auto’s in Duitsland. Voor de auto die je gezien hebt, staan er waarschijnlijk nog 30 andere mogelijkheden online. 
 
Zorg er daarom altijd voor dat je de prijsonderhandeling doet, anders laat je in veel gevallen minimaal € 1.000 korting liggen die je ook aan andere dingen kunt besteden.
 
  • Zorg dat je de juiste Duitse autopapieren meekrijgt
 
De grootste fout die mensen maken bij het importeren van een auto is dat ze de verkeerde autopapieren meekrijgen. Zorg er altijd voor dat je het complete kentekenbewijs (bestaande uit 2 delen) meekrijgt. Mis je een deel, of heb je het kentekenbewijs alleen in kopie? Dan heb je een groot probleem. Je zult dan nooit een Nederlands kenteken krijgen en je zit dus met een auto waar je niets mee kunt. 
 
  • Maak vooraf een goede schatting van de importkosten, zo kom je niet voor verrassingen te staan!
 
Veel Nederlanders kopen een auto in Duitsland zonder vooraf in te schatten welke kosten er nog bij komen. Dit is niet slim, want met alleen de aankoopprijs in Duitsland ben je er nog niet.
 
Zorg er daarom voor dat je voordat je de auto in Duitsland koopt, goed inzicht hebt in de kosten die erbij komen. Denk hierbij aan de BPM-Belasting, transportkosten, kentekenkosten, kosten voor een aankoopkeuring enzovoort. Je wilt namelijk niet voor een grote verrassing komen te staan als je de auto al gekocht hebt.