Uitje met de camper

Kamperen staat toch vooral bekend als een primitieve vorm van het vieren van vakantie. Maar je hoeft huis niet terug naar de middeleeuwen om te genieten van de mobiliteit en flexibiliteit van het kamperen.

De gouden oplossing is namelijk de camper. Een voertuig wat je makkelijk kan vergelijken met een huis op wielen. Je kunt er in slapen, koken en ze zijn vaak ook voorzien van sanitair. Het grote voordeel is dat je makkelijk naar verschillende plekken toe kan gaan zonder moeite. Per standplaats kan je kiezen tussen verschillende gradaties, je kan gaan voor een standaard grasveldje al dan niet met toilet gebouw, maar je kan ook kiezen voor gigantische resorts met waterparken supermarkten en andere vormen van entertainment en luxe. Uiteindelijk is dat natuurlijk een keuze aan jou zelf.

Hetzelfde geldt voor het type camper waarvoor je gaat. De meest luxe modellen zijn van allerlei gadgets voorzien die regelrecht uit een James Bond film komen. Zo zijn er campers die voorzien zijn van een garageruim waaruit sportautos komen. Er bestaan ook amfibie campers die eventueel bij gebrek aan plek op de camping hun heil kunnen zoeken op het water. Over water gesproken je kan ook heel gemakkelijk een jetski kwijt in je camper. Uiteindelijk is het vooral belangrijk dat de camper voorziet in je eigen behoeften op vakantie. Wil je luxe kies dan voor luxe en wil je budget kies dan voor een goedkopere camper. Uiteindelijk is er wel een punt waar niet op bezuinigd mag worden is veiligheid. Veiligheid is dan ook belangrijk, dus voorzie de camper van een achteruitrijcamera. Deze voorkomt dat je ongelukken maakt op de camping. Jij wilt het toch ook niet op je geweten hebben dat je een spelend kind hebt doodgereden? Gelukkig zijn achteruitrijcamera’s tegenwoordig gemakkelijk te installeren. Al helemaal als de achteruitrijcamera draadloos is.