Volkswagen camper maken!

In plaats van een camper kun je ook een oude Volkswagen kopen. Het Volkswagen busje kun je, als je een beetje handig bent, heel goed ombouwen tot een camper. Deze moet dan wel aan een aantal wettelijke eisen voldoen:

  • De binnenruimte (ruimte achter de bestuurders- en bijrijderszitplaats) moet een rechthoekig blok kunnen bevatten met een minimale hoogte van 170 cm over een lengte van minimaal 200 cm en een breedte van minimaal 90 cm.
  • De binnenruimte is voorzien van:
  1. minimaal 2 vaste zitplaatsen
  2. een tafel, eventueel demontabel of inklapbaar
  3. minimaal 2 slaapplaatsen
  4. vaste en af te sluiten opbergenfaciliteiten
  5. vast keukenblok, minimaal 60 cm hoog, met spoelbak, kraan en afvoer
  6. een vast ingebouwd kooktoestel

Volkswagen Camper bouwen

Naast een bestelbusje heb je nodig voor het ombouwen: hout, gereedschap, stof, kussens, kookplaat, afwasbak, gastank, jerrycans. Maak dan eerst een ontwerp en begin hierna met het grove werk. Als dat gedaan is kan de afwerking beginnen. Daarna laten keuren door de RDW en klaar is je Volkswagen camper.

Groepsvervoer, maar dan luxe

Met z’n allen in een bus? Luxe groepsvervoer kent vele facetten; van busje met plek voor 8 personen tot touringcar. Minder bekend zijn feestbussen, dit ultra-luxe groepsvervoer is er voor party-gangers die willen feesten onderweg, met geluidsinstallatie, hapje en drankje, lasershow, stoomstoten en nog veel meer!