Waar kan ik een goedkope autoverzekering afsluiten?

Je hebt een auto en bent verplicht hiervoor een verzekering af te sluiten, maar je wilt hier niet teveel geld aan uitgeven. Hoe vind je een autoverzekering die goedkoop is en toch de dekking biedt die voldoet aan jouw wensen?

Verzekeringen vergelijken

Met alle verschillende verzekeraars is het moeilijk om de autoverzekering te vinden die het voordeligst is voor jou. Om toch de juiste verzekering te vinden kun je gebruikmaken van een vergelijkingssite. Op een vergelijkingssite worden alle autoverzekeringen met elkaar vergeleken op basis van prijs en kwaliteit.

Waar moet ik op letten?

De prijs is natuurlijk belangrijk bij het vergelijken van autoverzekeringen, maar er zijn ook andere factoren waar je rekening mee kunt houden zoals de polisvoorwaarden en het eigen risico. Een schijnbaar lage premie kan een stuk hoger uitvallen als de verzekeraar bijna niets vergoedt of als je een hoog eigen risico moet betalen. Op vergelijkingswebsites wordt met alle factoren rekening gehouden en kom je er gemakkelijk achter welke autoverzekering echt voordelig is. Een autoverzekering afsluiten kan via www.overstappen.nl. Dit is een onafhankelijk autoverzekeringvergelijker waar je snel de autoverzekering kunt vinden die het beste bij jou situatie past.

Goedkoper dan bij de verzekeraar

De meeste vergelijkingssites zijn niet alleen handig om erachter te komen welke verzekeraar de beste aanbieding heeft, deze aanbieding is ook meestal beter dan bij de verzekeraar zelf. Autoverzekeringen worden goedkoper aangeboden op vergelijkingssites zodat deze in de top drie verschijnen.

Verzeker niet teveel

Veel mensen betalen teveel voor hun autoverzekering omdat zij kiezen voor een hoge dekking. Zo betaal je meer voor een allrisk verzekering dan voor een WA + beperkte casco of enkel WA-verzekering. Meestal worden nieuwe auto’s t/m vijf jaar oud allrisk verzekerd, auto’s tussen de 6 en 10 jaar oud worden beperkt casco verzekerd en auto’s ouder dan 10 jaar worden alleen WA verzekerd. Verzekeraars vergoeden meestal maar een klein bedrag voor schade aan oude auto’s waardoor een allrisk verzekering in dat geval meer kost dan het oplevert.

Besparen door te vergelijken

Door verschillende autoverzekeringen met elkaar te vergelijken krijg je snel een duidelijk overzicht van de voordeligste verzekering met de beste polisvoorwaarden en het laagste eigen risico, afgestemd op wat jij belangrijk vindt. Bij een auto komen al genoeg kosten kijken, een goedkope autoverzekering kan de lasten flink verlichten en het autorijden een stuk plezieriger maken.