Waarom je je autoverzekeringspremie moet berekenen!

Door de premie van je autoverzekering te berekenen, kun je per jaar tot wel €200 besparen. Op het moment dat je een nieuwe auto hebt of als je er achterkomt dat je onnodig te veel betaalt voor je huidige autoverzekering, dan doe je er goed aan om autoverzekeringen te vergelijken.

3 Dingen die je nodig hebt bij de berekening van je autoverzekering

Het vergelijken van autoverzekeringen doe je eenvoudig via de vergelijkingswebsite Autoverzekering.nl. In vijf stappen kun je meerdere autoverzekeringen met elkaar vergelijken. Om het nog makkelijker te maken, kun je van te voren alvast nadenken over de volgende drie dingen:

Hoeveel schadevrije jaren heb je?

Alleen als je eigenaar bent van een auto, en die auto op jouw naam staat, bouw je schadevrije jaren op. Deze schadevrije jaren kun je ook weer verliezen. Bijvoorbeeld als je langer dan ‘n jaar geen autoverzekering hebt. Maar het komt vaker voor dat je een schadevrij jaar verliest in verband met het claimen van een schade. Als je namelijk schade rijdt en je autoverzekeraar vergoedt de schade, dan verlies je een schadevrij jaar.

Hoeveel kilometers rijd je per jaar?

Niet iedereen weet even makkelijk het aantal kilometers dat je per jaar rijdt, op te noemen. Dan is het handig om een schatting te maken. Je kunt bijvoorbeeld het aantal kilometers van en naar je werk berekenen en dit aantal vermenigvuldigen met het aantal werkdagen. Gebruik je de auto daarnaast in het weekend of voor een geplande vakantie? Tel deze kilometers hier ook bij op.

Heb je je kenteken bij de hand?

Zonder kenteken is het niet mogelijk om autoverzekeringen te berekenen en te vergelijken. De premie van je autoverzekering wordt namelijk ook bepaald op basis van het type auto en bijvoorbeeld de waarde van je auto.

Factoren die de hoogte van je premie bepalen

Nagenoeg iedereen betaalt een andere premie voor zijn autoverzekering. Autoverzekeraars houden bij het berekenen van je premie namelijk rekening met verschillende variabelen. Dit zijn de meest bekende factoren: leeftijd, woonplaats, type auto, cataloguswaarde van je auto, beveiliging van je auto, je aantal schadevrije jaren en de gewenste dekking. Omdat de premie van veel verschillende factoren afhankelijk is en deze factoren per verzekeraar kunnen verschillen, is het slim om je autoverzekering te vergelijken.

In 5 stappen je autoverzekering berekenen

Om een goede vergelijking en berekening te maken van autoverzekeringen die het beste bij jouw situatie passen, hoef je slechts een paar stappen te doorlopen. Als je het stappenplan hieronder gebruikt, kost je dit nog geen vijf minuten:

1. Vul je kenteken, postcode en geboortedatum in.
2. Geef aan hoeveel schadevrije jaren je hebt.
3. Welke dekking kies je?
– Wa: schade die je met jouw auto bij anderen aanricht, wordt gedekt.
– Wa+: naast bovengenoemde wordt ook schade aan je eigen auto als gevolg van brand, diefstal, storm of ruitschade gedekt.
– Allrisk: schade die je met je auto bij anderen hebt aangericht, maar ook alle schade aan je eigen auto wordt gedekt.
4. Geef aan hoeveel kilometers per jaar je rijdt.
5. Kies in het overzicht een van de autoverzekeraars die het beste je past.

Een sloopauto verkopen alvorens je overstapt van autoverzekering? Informeer vrijblijvend naar ons beste bod.